Кенгурові щури

Кенгурові щури
Поторій (potoroinae), підродина сумчастих ссавців. 4 роду, які об'єднують 8 видів. Довжина тіла 25-55 см , хвоста - 15-40 см , важать К. к. 1-3 кг . Поширені в Австралії і Тасманії. Населяють степи, чагарникові зарості, лісу. Живуть в норах, ущелинах, трав'яних гніздах. Нічні тварини. Рослиноїдних, деякі - всеїдні.
Поторій (potoroinae), підродина сумчастих ссавців. 4 роду, які об'єднують 8 видів. Довжина тіла 25-55 см , хвоста - 15-40 см , важать К. к. 1-3 кг . Поширені в Австралії і Тасманії. Населяють степи, чагарникові зарості, лісу. Живуть в норах, ущелинах, трав'яних гніздах. Нічні тварини. Рослиноїдних, деякі - всеїдні. Розмножуються кілька разів на рік, в посліді 1 дитинча, якого самка виношує в сумці близько 4 місяців. Багато видів нечисленні. Деякі К. к. Шкодять садам і городам.

Руда кенгуровий щур.

Велика радянська енциклопедія. - М.: Радянська енциклопедія. 1969-1978.