Каравайка

Каравайка
(Plegadis falcinellus) птах сімейства ібісів загону голінастих, Довжина до 60 см; важить 560-780 г. Ноги, шия і дзьоб довгі. Забарвлення червонувато-коричнева з металевим блиском. Поширена в Південній Європі, Південній і Південно-Східної Азії, Австралії, Африці, Північній і Південній Америці; в СРСР - на Ю.
(Plegadis falcinellus) птах сімейства ібісів загону голінастих, Довжина до 60 см; важить 560-780 г. Ноги, шия і дзьоб довгі. Забарвлення червонувато-коричнева з металевим блиском. Поширена в Південній Європі, Південній і Південно-Східної Азії, Австралії, Африці, Північній і Південній Америці; в СРСР - на Ю. Європейської частини, в Казахстані та Середній Азії. Гніздиться в очереті і на деревах, часто разом з цаплями і Бакланов. У кладці 3-4 яйця; насиживание 3 тижні. Годується дрібними безхребетними, добуваючи їх на мілководді в мулистому грунті. В СРСР - перелітний птах. Близький вид - P. ridgwayi - в Південній Америці.

Рис. до ст. Каравайка.

Велика радянська енциклопедія. - М.: Радянська енциклопедія. 1969-1978.