Червоний вовк

Червоний вовк
(Cuon alpinus) хижий ссавець родини собачих. Довжина тіла до 110 см, хвоста 45-50 см. На відміну від звичайного Вовка , у К. в. в нижній щелепі немає третього заднекоренной зуба. Загальне забарвлення іржаво-червона, черевна сторона світліше. К. в. поширений від Тянь-Шаню і Алтаю до Далекого Сходу, на Ю.
(Cuon alpinus) хижий ссавець родини собачих. Довжина тіла до 110 см, хвоста 45-50 см. На відміну від звичайного Вовка , у К. в. в нижній щелепі немає третього заднекоренной зуба. Загальне забарвлення іржаво-червона, черевна сторона світліше. К. в. поширений від Тянь-Шаню і Алтаю до Далекого Сходу, на Ю. до краю Індостану та Індокитаю і до Яви. В СРСР - на Памірі, Джунгарському Алатау, Тарбагатай, півдні Алтаю, південних схилах Яблуневого та Станового хребта, на Ю. Уссурійського краю; всюди досить рідкий. Мешкає в горах. Полює зграями за оленями, баранами, козлами, козулями.

Рис. до ст. Червоний вовк.

Велика радянська енциклопедія. - М.: Радянська енциклопедія. 1969-1978.