Очеретяний кіт

Очеретяний кіт
(Felis chaus) хижий ссавець роду кішок (Див. Кішки). Довжина тіла до 80 см , довжина хвоста до 30 см . Мешкає в густих заростях по долинах річок Північно-Східної Африки, Передньої і Південно-Східної Азії; в СРСР - в дельті Волги, на західному узбережжі Каспійського моря, по долинах річок Середньої Азії.
(Felis chaus) хижий ссавець роду кішок (Див. Кішки). Довжина тіла до 80 см , довжина хвоста до 30 см . Мешкає в густих заростях по долинах річок Північно-Східної Африки, Передньої і Південно-Східної Азії; в СРСР - в дельті Волги, на західному узбережжі Каспійського моря, по долинах річок Середньої Азії. Тримається в густих заростях очерету, осок і рогозу. Знищенням промислових звірів і птахів місцями завдає певної шкоди мисливському господарству.

Велика радянська енциклопедія. - М.: Радянська енциклопедія. 1969-1978.