Кольчатая горлиця

Кольчатая горлиця
(Streptopelia decaocto) птах родини голубиних. Довжина тіла 28 см, важить до 150 г. Спина буро-сіра, на шиї чорний полуошейнік, хвіст з білою облямівкою, ноги червоні. Поширена в Південній Азії і Європі; після 40-х років розселилася до Східної Франції, Шотландії, Південної Норвегії та Фінляндії. Розміщуючись на Схід, в СРСР досягла Естонії, Білорусії, Полтавської, Харківської та Херсонської області.
(Streptopelia decaocto) птах родини голубиних. Довжина тіла 28 см, важить до 150 г. Спина буро-сіра, на шиї чорний полуошейнік, хвіст з білою облямівкою, ноги червоні. Поширена в Південній Азії і Європі; після 40-х років розселилася до Східної Франції, Шотландії, Південної Норвегії та Фінляндії. Розміщуючись на Схід, в СРСР досягла Естонії, Білорусії, Полтавської, Харківської та Херсонської області. З Афганістану проникла в Туркменію і розселяється по долині р. Теджен. Тримається в населених пунктах. Гніздиться на будівлях та деревах, 2-4 рази на літо. Їжа - головним чином насіння.

Рис. до ст. Кольчатая горлиця.

Велика радянська енциклопедія. - М.: Радянська енциклопедія. 1969-1978.