Кондор (хижий птах)

Кондор (хижий птах)
Кондор (Vultur gryphus), птиця сімейства американських грифів загону хижих птахів. К. - найбільший представник загону: довжина тіла понад 1 м, крила в розмаху понад 2, 8 м. Оперення чорне, зі слабким блиском, на крилах білі смуги. Голова і шия голі. У самця на голові м'ясистий гребінь. Кігті, як у всіх грифів, тупі; носити видобуток в лапах не може.
Кондор (Vultur gryphus), птиця сімейства американських грифів загону хижих птахів. К. - найбільший представник загону: довжина тіла понад 1 м, крила в розмаху понад 2, 8 м. Оперення чорне, зі слабким блиском, на крилах білі смуги. Голова і шия голі. У самця на голові м'ясистий гребінь. Кігті, як у всіх грифів, тупі; носити видобуток в лапах не може. Поширений в Андах (від Колумбії до Вогняної Землі). Гніздиться в скелях: на С. - в альпійському поясі, на Ю. - на менших висотах. У кладці 1-2 білих яйця. Харчується головним чином падлом.

Велика радянська енциклопедія. - М.: Радянська енциклопедія. 1969-1978.